Tregu i sigurimeve rënie me 14% në janar

Të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për muajin janar 2016 kapën vlerën mbi 1,021 milionë lekë, ose 13.85% më pak se...

Investimet e huaja ranë 25% në tremujorin e fundit të 2015

Pas një rritjeje në dy tremujorët e parë të vitit 2015, investimet e huaja kanë shënuar rënie në gjysmën e dytë të vitit, duke...

Rekordi, qytetarët tërheqin 32 milionë euro nga bankat në shkurt

Stoku i depozitave në sistemin bankar ka shënuar rënien më të madhe që prej qershorit të vitit 2015, kur sistemi vuajti nga një rrjedhje...

Rritet kostoja e komunikimit në celular për konsumatorët

Ditët e fundit, tre nga katër kompanitë celulare në vend, Vodafone, Telekom Albania dhe Albtelecom kanë shkurtuar afatin e vlefshmërisë për pjesën më të...

Tirana Airport në negociata për t’u shitur, kinezët të interesuar?

Tirana International Airport (TIA), kompania që ka një kontratë koncesionare për menaxhimin e Aeroportit të Rinasit është në negociata për t’u shitur, sipas burimeve...

Nga 1 janari 2017, “çertifikata e energjisë” e detyrueshme për të gjitha ndërtesat

Duke filluar nga data 1 janar 2017, çertifikimi i performancës së energjisë në ndërtesa duhet të jetë i detyrueshëm, sipas përcaktimeve në projektligjin për...

Të ardhurat sërish në gropë, janari me 26% “fsheh” shkurtin me vetëm 6%

Rritja e lartë dyshifrore me rreth 16% e të ardhurave në buxhet për 2- mujorin ishte një sinjal pozitiv se, financat i lanë pas...

Eksportet provojnë krizën, bien me 6.1% të gjitha grupet

Ulja e çmimeve të naftës e mineraleve dhe dalja nga tregu e Kurum zhysin eksportet shqiptare. Shpresa kthehet sërish te industria me material porositësi,...

Si u shtrembërua skema e kompensimit të TVSH-së prej 20% në bujqësi

Skemat e subvencionit në bujqësi të orientuara në mbulimin e kostos dhe jo në rritjen e zinxhirit të vlerës, i kanë nxjerrë nga shinat...

Barra e taksave më e larta në Tiranë, punojnë gati 4 muaj për shtetin

Dje ishte dita e lirisë fiskale, raporton “Al-Tax”. Nga raporti midis detyrimeve tatimore të paguara në vitin 2015 me prodhimin e brendshëm të qarkut...