Shqiptarët depozituan jashtë vendit 114 milionë euro më 2015

Për vitin 2015, shqiptarët depozituan jashtë vendit 114 milionë euro. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, viti i kaluar regjistroi një rritje të...

Shifrat e pikiatës ekonomike në 2015

Këto javë po publikohen, njëra pas tjetrës, disa të dhëna ekonomike për vitin e shkuar. Sipas këtyre të dhënave bëhet e ditur se eksportet...

Vjedhje edhe me mirëmbajtjen e tuneleve, 2.2 milionë euro në vit

Mirëmbajtja e dy tuneleve, atij të Krrabës dhe Kalimashit kushtuan në vitin 2015 mbi 304 milionë lekë ose 2.2 milionë euro. Sipas të dhënave...

Mashtrimi i qeverisë me të dhënat ekonomike

Gjatë ditëve të fundit, qeveria ka publikuar një seri të dhënash “triumfale”, ndër të cilat bie në sy suksesi i të ardhurave fiskale në...

Kontrabanda, Crown Agents: Si zbuluam 1 mln euro evazion nga importi i grurit

Gruri është një nga artikujt më të importuar në vend, ndaj dhe kontrabanda në këtë produkt duket se është e pranishme. Nga kontrollet dokumentare, gjatë...

Taksim dyfish bizneseve me NIPT-e sekondare dhe banesave

Janë rreth 7455 NIPT-e sekondare aktive që janë të regjistruara në Tiranë, ku bizneset që i kanë ato do të detyrohen të paguajnë të...

Qeveria pranon korrupsionin

Në kuadër të rishikimit të Strategjisë Kombëtare për Zhvillim dhe integrim në pesë vitet e ardhshme deri më 2020, qeveria ka artikuluar se dobësitë...

Terrori, 12 mijë gjoba ndaj bizneseve në 2015

Për nga numri, apelimet tatimore janë më të lartat e pesë viteve të fundit, ndërsa për nga vlera, gjobat e vëna nga administrata dhe...

Marrëveshja absurde për Aeroportin e Rinasit

Qeveria ka deklaruar dje, në mënyrë triumfale (për të disatën herë) se ajo ka arritur një marrëveshje për heqjen e monopolit të fluturimeve ndërkombëtare...

Një bllof apo pazar i ri me koncesionarin e aeroportit të...

Autoriteti i Konkurrencës i ka rekomanduar Ministrisë së Transporteve dhe asaj të Ekonomisë që të mos të mos zgjatet afati i eksluzivitetit për fluturimet...