Bizneset: Doganat mashtruan në lidhje me oraret e zhdoganimit për eksportuesit

Dhoma Kombëtare e Prodhuesve të Veshjeve dhe Këpucëve, në bashkëpunim më Dhomën Italiane të Tregtisë i është rikthyer çështjes së vendosjen e orareve nga...

Bashkia, burokraci e pengesa ndaj bizneseve që duan të ankimojnë

Nëse ke një biznes dhe do të ankohesh, të bësh një kërkesë apo  të marrësh një vërtetim më parë të duhet të bësh gati...

Ulen në 1.55 % interesat për bonot e thesarit

Në ankandin për shitjen e Bonove të Thesarit sipas Bankës së Shqipërisë, bonot me maturim 12-mujor u emetuan me një interes mesatar të ponderuar...

Tatimet terror bizneseve: Pse ju është ulur xhiro? Nuk e kuptojnë se ka krizë

Tatimet dhe biznesi prej një viti janë përfshirë në një marrëdhënie të tensionuar për shkak të luftës antinformalitet. Por tani kur aksioni është futur...

Shqiptarët depozituan jashtë vendit 114 milionë euro më 2015

Për vitin 2015, shqiptarët depozituan jashtë vendit 114 milionë euro. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, viti i kaluar regjistroi një rritje të...

Shifrat e pikiatës ekonomike në 2015

Këto javë po publikohen, njëra pas tjetrës, disa të dhëna ekonomike për vitin e shkuar. Sipas këtyre të dhënave bëhet e ditur se eksportet...

Vjedhje edhe me mirëmbajtjen e tuneleve, 2.2 milionë euro në vit

Mirëmbajtja e dy tuneleve, atij të Krrabës dhe Kalimashit kushtuan në vitin 2015 mbi 304 milionë lekë ose 2.2 milionë euro. Sipas të dhënave...

Mashtrimi i qeverisë me të dhënat ekonomike

Gjatë ditëve të fundit, qeveria ka publikuar një seri të dhënash “triumfale”, ndër të cilat bie në sy suksesi i të ardhurave fiskale në...

Kontrabanda, Crown Agents: Si zbuluam 1 mln euro evazion nga importi i grurit

Gruri është një nga artikujt më të importuar në vend, ndaj dhe kontrabanda në këtë produkt duket se është e pranishme. Nga kontrollet dokumentare, gjatë...

Taksim dyfish bizneseve me NIPT-e sekondare dhe banesave

Janë rreth 7455 NIPT-e sekondare aktive që janë të regjistruara në Tiranë, ku bizneset që i kanë ato do të detyrohen të paguajnë të...