Shqipëria, në grupin e vendeve të rrezikuara nga kriza e borxheve

Në raportin mbi borxhet 2016 ekspertët përmendin 108 vende, ndër to edhe Shqipëria, Serbia e Kroacia, si të rrezikuar nga kriza e borxheve. Në...

Kush është China Everbright që po blen Aeroportin e Rinasit?

China Everbright është kompania që po negocion për të blerë Tirana International Airport (TIA), që menaxhon me koncesion Aeroportin “Nënë Tereza” të Rinasit. Emri...

Parashikimi, FMN pesimizëm për eurozonën

Ekonomia e eurozonës do të rritet më ngadalë se sa mendohej dhe inflacioni ‘do e marrë veten’ shumë gradualisht, duke e vendosur barrën mbi...

Bizneset në bllok shesin aktivitetin pas presionit të Tatimeve

Një ndër pikat e tregtimit me pakicë të produkteve ushqimore në zonën e ish-Bllokut tregon për Monitor se, deklarata e ministrit Ahmetaj që të...

Bizneset, ankesa pa fund për tatimet në Gjykatën Administrative

Rastet që kanë si objekt padie ankimimet ndaj vendimeve të Administratës së Tatimeve janë ato që kryesojnë proceset gjyqësore në Gjykatën Administrative të Shkallës...

Mbi 2200 biznese kanë bërë kërkesë për t’u çregjistruar 4 muajt e fundit

Janë mbi 2200 biznese që kanë bërë kërkesë për t’u çregjistruar në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit (sot QKB) në 4 muajt e parë të...

BB: Shqipëria, probleme me aftësinë e punonjësve

Banka Botërore vijon të vërë theksin tek problemi që ka tregu shqiptar sa i përket burimeve njerëzore që ofron. Kjo ndoshta shihet edhe si...

Kreditë e këqija rriten sërish. Pas rënies artificiale, huatë me probleme kërcejnë në 18.9%

Rënia artificiale e kredive të këqija vitin e kaluar u ezaurua shumë shpejt dhe tani vendi është duke u përballur sërish me përkeqësimin e...

Shqipëria, destinacioni i fundit në rajon për investitorët gjermanë

Trajtimi jo i duhur fiskal, ligjor, mosrespektimi i kontratave, paqëndrueshmëria e administrates publike etj., duket se e kanë bërë Shqipërinë vendin më pak atraktiv...

Ulet me 60% fitimi i bankave për 2 mujorin 2016

Fitimi i sistemit bankar ka shënuar një rënie të ndjeshme në dy muajt e parë të këtij viti. Sipas statistikave të Shoqatës së Bankave,...