Investimet kapitale në ngërç, 34% e fondit përqendrohet në dy muajt e fundit të...

Qeveria do të përqendrojë 34% të fondit të investimeve publike të programuar për këtë vit vetëm për muajt nëntor-dhjetor. Nga 59 miliardë lekë që...

Ndërtimet pa kriter ulin çmimet e banesave

Numri i pronave të pashitura, si për banesat, ashtu edhe për godinat tregtare, ka shënuar rënie. Vlerësimi i situatës në tregun e pasurive të...

Sa janë rritur taksat për qytetarët dhe bizneset

Jorida TABAKU Nuk kam hasur në kopjacë më të këqinj në jetën time si pedagoge apo studente se sa kjo qeveri e cila nga shpejtësia...

Dyshimet mbi projektin e shkollave, miku i Ramës merr ndërtimin e tre prej tyre

Tre nga shkollat e reja që do të ndërtohen në Tiranë vitet e ardhshme përmes partneritetit publik-privat janë dizajnuar nga studioja e arkitektit Stefano...

Investimet e huaja ranë me 65 milionë euro në 6-mujorin e parë

Gjatë gjashtë muajve të parë të këtij viti, investimet e huaja në Kosovë arritën në 97.5 milionë euro. Duke krahasuar me të njëjtën periudhë...

Demaliaj denoncon Fidel Yllin: Kriminel, më ka vënë pistoletën në kokë në 1995, kërcënohet...

Qytetari Ilir Demaliaj një aktivist i shoqërisë civile ka denoncuar publikisht si bandit deputetin e Ramës, Fidel Ylli. “Në 1995 më kanë vendosur pistoletën...

Në Shqipëri, 700 mijë vende pune të rrezikuara

Organizata Ndërkombëtare e Punës lëshon alarmin se gati 60 për qind e vendeve të punës në Shqipëri janë vulnerabël dhe nuk sigurojnë të ardhura...

Bizneset borxhlie te tatimet, 70% nuk kanë mundësi të paguajnë

Vetëm gjysma e subjekteve të kontaktuara nga “Monitor” ishin në dijeni të detyrimit që kishin ndaj tatimeve, 27% e subjekteve të intervistuara nuk ishin...

Studimi, shqiptarët për tjetër gjë studiojnë dhe tjetër gjë punojnë

Shqipëria ka një numër të lartë të diplomuarish në arsimin e lartë, por pavarësisht kësaj, papunësia në këtë kategori është gjithashtu e lartë. Komisioni...

Bankat, 45.6 milionë euro fitim për 6 muaj

Gjatë gjashtë muajve të parë të këtij viti 10 banka komerciale, sa operojnë në Kosovë, kanë arritur ta krijojnë një profit neto prej hiç...