Ekspertët parashikojnë rënie të euros dhe dollarit

Monedha vendase, leku, do të vazhdojë të forcohet kundrejt valutave kryesore, euros dhe dollarit amerikan. Sipas Zëvendësdrejtorit të Departamentit të Thesarit në “Credins Bank”,...

Blegtoria në ditë të vështira

Blegtoria mbetet një nga sektorët më të rëndësishëm të ekonomisë bujqësore shqiptare, duke kontribuar me rreth 45,0% ndaj vlerës së përgjithshme të prodhimeve bujqësore...

Kur ishte në opozitë e sulmoi, por sot në qeveri, Rama shtyn me 10...

Përmes një vendimi të beftë dhe pa shumë zhurmë, qeveria shqiptare ka zgjatur me 10 vjet afatin e një prej koncesioneve më të përfolura...

Flluska e rritjes ekonomike në Shqipëri, jemi të fundit në rajon

Shqipëria, në vitin 2016, rezultoi me ritmet më të larta të rritjes ekonomike në rajon dhe investimet ndër më të lartat të huaja, sipas...

Të fundit në botë për cilësinë e hekurudhës

Shqipëria u rendit e fundit në botë në Indeksin e Konkurrueshmërisë Globale për cilësinë e hekurudhave, sipas Forumit Ekonomik Global. Ndër vendet që kanë...

Vërshojnë lejet për parqet e energjisë diellore

Parqet fotovoltaike janë shndërruar në një trend për bizneset, të cilët pasi kanë ezauruar HEC-et, u janë kthyer impianteve të tjera të prodhimit të...

Një TEC me gaz do të ngrihet në Korçë

Ashtu siç ishte parashikuar në Maserplanin e gazit për potencialet e vendit në zhvillimin e sektorit të gazit, termocentrali i Korçës duket se po...

Rritet me 20% çmimi i gazit për familjarët

Gazi i lëngshëm për ngrohje po shitet mesatarisht 20% më shtrenjtë në këto ditë të para të vitit, si rezultat i taksave të reja...

Brokerat financiarë, ndërmjetësit që të gjejnë sigurimin më të mirë

Intervistë me Nada Vokshi, drejtore e departamentit të Brokerimit në Credins Bank Sa herë na është dashur të sigurojmë një pronë apo shëndetin, kemi...

Rënia e euros, nga pastrimi i parave të drogës

Bizneset janë vendosur në pozita të vështira për shkak se euro është zhvlerësuar për muaj me radhë. Deputetja e PD, Jorida Tabaku thotë se,...