Rritet papunësia tek të rinjtë me shifrat më të larta në Europë

Papunësia te të rinjtë ngadalëson rritjen ekonomike dhe ul produktivitetin. Norma e papunësisë te të rinjtë shënoi rritje në raport me një vit më...

FMN jep alarmin për borxhin dhe koncesionet, Rama e ka çuar në 8.3 miliardë...

Teksa borxhi publik nuk po ulet dhe detyrimet e prapambetura po shtohen, qeveria shqiptare duket se nuk ka më mjete për të përmirësuar situatën....

Mungojnë 8.4 milionë euro vetëm nga taksa e rrugës

Jorida TABAKU Shteti duket sikur ka pushuar së ekzistuari! Financat në ditë kritike! Ndërsa shqiptarët varfërohen në shumicë, aq sa 33 biznese nëditë që prej fillimit...

Financave u mungojnë 13 milionë euro në vetëm tre muaj, tatimet dhe doganat në...

Ndërsa ekonomia shqiptare u rrit vitin e kaluar me 4.1%, më e larta e dekadës së fundit, kjo nuk po arrin të reflektohet në...

Raporti i Bankës konfirmon krizën: Bizneset e vogla me humbje, s’kanë shitje

Gjatë gjashtëmujorit të dytë 2018, ndërmarrjet e vogla vijojnë të raportojnë rënie të nivelit të shitjeve me një balancë neto negative prej -5.6% dhe...

Shifrat e frikshme të BB, papunësia në Shqipëri arrin deri në shifrat 52.7%

Jorida TABAKU Pak javë më parë një raport i Bankës Botërore paraqiste fotografinë e gjendjes mjerane të vendit ku puna është zhdukur ndërsa bizneset mbyllen...

Tabaku: Me ardhjen në pushtet, PD ofron uljen e taksave dhe shpenzimin e borxhit...

Ish-deputetja e PD, Jorida Tabaku, ka bërë të ditur nëpërmjet një statusi në profilin e saj në facebook se: ‘Shqiptarët po varfërohen dhe taksohen...

Shqiptarët paguan 13 miliardë lekë nga taksat e tyre në 2018 për dy koncesionet...

Impiantet e menaxhimit të mbetjeve me koncesion në qytetet Elbasanit dhe atë të Fierit u financuan me rreth 11 milionë euro (1,35 miliardë lekë)...

Eurostat: Shqiptarët me pagën më të ulët në rajon dhe Europë

Paga minimale në Shqipëri është 211 euro, ndërsa në Maqedoni 240 euro, sipas të dhënave të Eurostat, që i referohen janarit 2019. Por, ndonëse...

Kosova lidh Prishtinën me Shkupin në 4 vjet, në Shqipëri, Tiranë-Elbasan vazhdon prej 9...

Kosova lidh Prishtinën me Shkupin Brenda 4 vitesh në autostradën “Arben Xhaferri” me gjatësi prej 60 kilometrash, ndërkohë në Shqipëri vazhdon prej 9 vitesh...