Çmimet e biletave të avionëve ulen në tetor

“Arratia” e shqiptarëve drejt destinacioneve jashtë kufijve është një tendencë në rritje vit pas viti. Disa udhëtojnë për punë, disa tek të afërmit dhe...

E rrallë, rival në tender kishte kompaninë tjetër të tij, Rama, edhe 13 milionë...

Vetëm pak ditë pasi doli në mbrojtje të Ramës për taksën në Rrugën e Kombit, Safet Gjici është shpërblyer nga Rama me një tjetër...

KLSH: By pass-i i Fierit, dëmi 9.4 milionë euro

Kontrolli i Lartë i Shtetit ushtroi auditim në Autoritetin Rrugor Shqiptar (ARRSH), për projektet “Ndërtimi i by pass-eve të Fierit dhe Vlorës” në të...

Kompanitë e huaja nxjerrin jashtë Shqipërisë fitimet

Monedha e përbashkët euro u këmbye dje me 137.23 lekë sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, duke u rritur me 0.2 lekë në...

Deflacioni gjunjëzon ekonominë, rritja e përgjithshme e çmimeve vetëm 0.3% në mars

Për të dytin muaj radhazi, ndryshimi vjetor i çmimeve shënoi ritmet më të ulta të rritjes, duke qenë më afër deflacionit se inflacionit, duke...

Zvicra kërkon kushte për investitorët

Biznesi zviceran vijon që të ketë interes të ulët për të investuar në Shqipëri dhe kjo për shkak të klimës së papërshtatshme që sipërmarrja...

58 milionë euro të humbura në një vit nga gjyqet e pafituara të shtetit

Largimet nga puna në administratën publike kanë çuar qindra ankime në gjykata kundër shtetit shqiptar. Këto konflikte bashkë me të tjera që individë dhe...

Depozitat e qytetarëve tkurren me 4 mld lekë brenda muajit

Të mbyllësh kursimet në bankë në formën e depozitave nuk është më e leverdishme, pasi avantazhi më i madh që ke është se i...

Evazion 26 milionë euro në 24 biznese

Nga viti i kaluar, administrata tatimore ka nisur kontrollet në bazën e analizës së riskut. Sektorët dhe bizneset janë seleksionuar më parë nga sistemi...

Degradimi i rrjetit hekurudhor, 4 milionë euro humbje

Hekurudhat shqiptare sh.a, që është edhe enti publik që menaxhon pjesën e hekurudhave në gjithë vendin, prej vitesh nuk po kalon ditët e saj...