Depozitat me afat, në tre vite 700 milionë euro jashtë bankave

Gjatë 3 viteve të fundit (korrik 2017/korrik 2013), nga bankat janë larguar rreth 92 miliardë lekë (gati 700 milionë euro) nga depozitat me afat...

Shqipëria rrugë tranziti për produktet e falsifikuara

Shqipëria është një ndër katër portat hyrëse të mallrave kontrabandë për në Europë, së bashku me Egjiptin, Marokun dhe Ukrainën, thotë një studim i...

Edhe në Shqipëri, Banka Veneto bëhet pjesë e Intesa

Banka e Shqipërisë ka njoftuar se vendimet e marra në fundjavë nga Banka e Italisë dhe qeveria e Republikës së Italisë, kanë sjellë ristrukturim...

14 milion dollarë abuzim, skema e korrupsionit të Veliajt me koncesionet e shkollave

Skema financiare që kryebashkiaku i Tiranës Erion Veliaj ka zgjedhur për financimin e godinave për 5 shkolla të reja është një skemë e paprovuar...

Euro në pikiatë nga rënia e nivelit të përgjithshëm të konsumit

Monedha e përbashkët vazhdon të dobësohet përkundrejt lekut duke u këmbyer dje me 136.08 lekë për një euro, 2.5 lekë më pak se një...

20 mijë biznese detyrime në QKB

Qendra Kombëtare e Biznesit i ka bërë thirrje edhe një herë biznesit për të dorëzuar në kohë pasqyrat financiare, raportet e auditit dhe të...

Paratë e humbura në gjyqe

Largimet nga puna në administratën publike kanë çuar qindra ankime në gjykata kundër shtetit shqiptar. Këto konflikte bashkë me të tjera që individë dhe...

Konkurrenca del kundër koncesioneve, por injorohet

Autoriteti i Konkurrencës është ankuar në Kuvend se qeveria dhe entet e saj vijojnë të injorojnë konsultat në lidhje me vendimet dhe aktet për...

Kreditë e këqija, 93 milionë euro

Duke u bazuar në të dhënat e fundit të Bankës Qendrore të Kosovës shihet se, niveli i kredive performuese në vend aktualisht është 93...

Rritje me 50% e çmimit të perimeve

Çmimet e prodhimeve vendase të stinës kanë shënuar një rritje jo të zakontë ditët e fundit, si pasojë e dëmeve që krijuan temperaturat ekstreme...