5 koncesionet 1.2 miliardë euro të Ramës që po fundosin shqiptarët me taksa

Kontratat koncesionare për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e rrugëve do t’i kushtojnë buxhetit të shtetit 153.8 miliardë lekë ose mbi 1.2 miliardë euro duke përfshirë...

Gjykatat Administrative fluks çështjesh, nuk ka ende një zgjidhje

Gjykata Administrative e Apelit po përballet me një ngarkesë tejet të lartë të çështjeve për të cilat duhet të shprehet. Aktualisht numri i çështjeve...

500 milionë euro nga eurobondi, Tabaku-Ramës: Po merr para për të shlyer borxhet e...

Deputetja e PD, Jorida Tabaku i është përgjigjur kryeministrit Edi Rama, pak pasi ky i fundit shprehu entuziasmin për marrjen e 500 milionë eurove...

Kompanitë amerikane zgjedhin Maqedoninë, jo Shqipërinë

Teksa politikanët shqiptarë janë vënë në garë se cili do ta marrë timonin virtual të drejtimit të vendit në katër vitet e ardhshme, shteti...

Dështimi i Financave me investimet publike

Investimet kapitale kanë qenë padyshim pika më e dobët e qeverisjes, ku përveç uljes së fondeve si rrjedhojë e politikave shtrënguese fiskale, realizimi i...

Remitancat, 75% e tyre vijnë nga Italia

Prurjet e emigrantëve janë një e ardhur e konsiderueshme për vendet në zhvillim të Europës, duke përshirë edhe Shqipërinë. Sipas të dhënave të Bankës...

Shqipëria, kampione në Europë për rritjen e çmimeve

Inflacioni në Shqipëri, sipas metodologjisë së Eurostat, ka shënuar rritjen më të madhe në rang europian edhe në muajin maj 2017. INSTAT publikoi dje...

Eurostat: Shqiptarët më të varfrit në Europë në tre vitet e fundit, më pak...

Shqiptarët kishin të ardhura sa 30 për qind e mesatares së Bashkimit Europian në vitin 2017, sipas të dhënave të fundit të publikuara nga...

Kriza, 10 banka tkurrin aktivitetin ekonomik

10 banka nga 16 në total rezultojnë të kenë ulur aktivet në tremujorin e parë 2017, në krahasim me fundin e 2016-ës, sipas të...

Marrëveshja mes qeverisë dhe FMN, në rrezik

Marrëveshja mes qeverisë dhe Fondin Monetar Ndërkombëtar është vënë seriozisht në rrezik.  Shkak është bërë deficiti buxhetor që qeveria ka programuar për buxhetin e...