Raporti: Politikat buxhetore dëmtuan rritjen ekonomike

Politikat qeveritare në drejtim të konsolidimit fiskal të ndjekura nga qeveria shqiptare në dy vitet e fundit në disa raste kanë qenë në dëm...

120 mijë dollarë në vit për mirëmbajtjen e Aeroportit të Kukësit

Aeroporti i Kukësit që kur u ndërtua në vitin 1999 nuk është vënë asnjë ditë në punë, por ndërkohë ka krijuar harxhime të konsiderueshme...

Rënia e konsumit dhe taksat e larta, bizneset tregtare në krizë

Kërkesa e bizneseve tregtare për kredi në Tiranë ka shënuar një rënie të fortë në tremujorin e parë të këtij viti, sipas statistikave tremujore...

Societe nxjerr në shitje 49 pasuri me vlerë 8.4 mln euro

Javën tjetër, Banka Societe Generale zhvillon ankandin për shitjen 49 pasurive të paluajtshme me vlerë 8.4 milionë euro, të cilat janë marrë në administrim...

Skandali i rafinerisë së Lushnjës. Qeveria i dha koncesionin kompanisë së bllokuar nga IQT

“AM-OIL” ëshë një shoqëri karburantesh në Lushnjë, e cila vitin e kaluar u bllokua nga Inspektorati Qendror Teknik për aktivitet të paligjshëm. Gjatë një...

Edhe Guvernatori kërkon përmirësim të klimës së biznesit

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, në një takim zyrtar në mjediset e Bankës së Shqipërisë me ambasadorët e vendeve të huaja...

Rritet çmimi i kafesë

Edhe pse nën presionin e uljes së çmimeve në tregjet ndërkombëtare, çmimi i kafesë në lokale dhe bare ka reaguar me rritje këtë vit. Produkti...

Shqipëria, me rritjen më të ulët të kredisë dhe depozitave në rajon, në 2015-ën

Bizneset shqiptare kanë marrë më pak hua dhe individët kanë vendosur më pak kursime në banka në krahasim me të gjitha vendet e tjera...

Qeveria mund të bllokojë rishitjen e koncesioneve

Ministria e Energjetikës ka bërë gati disa ndryshime në ligjin për kërkimin dhe prodhimin e hidrokarbureve, nëpërmjet të cilit janë futur disa koncepte të...

USAID: Investitorët e huaj duan garanci që të investojnë

Ndihmës Administratori i Përgjithshëm i USAID për Europën dhe Azinë, Thomas Melia u bëri dje thirrje partive politike shqiptare të gjejnë mirëkuptimin për të...