Dy tarifa të reja fermerëve për ujitjen dhe kullimin

Qeveria ka miratuar në mbledhjen e fundit një projektligj të ri “Për administrimin e ujitjes dhe kullimit”. Ligji i ri synon të rregullojë kompetencat...

Dhjetëra mijëra biznese të vogla drejt falimentit nga vendosja e TVSH-së

Gjatë diskutimit në Komisionin e sotëm të Ekonomisë, për futjen në skemën e TVSH të bizneseve të vogla, duke nisur nga 1 prilli, kreu...

Alarmi i BSH: Kujdes nga mashtrimi financiar

Banka e Shqipërisë jep alarmin dhe paralajmëron shqiptarët të bëjnë kujdes dhe të mos përdorin monedhën virtuale “Bitcoin”! Institucioni më i rëndësishëm financiar në...

Saga e rrugës së “Arbrit”, Ministria anulon dhe rishpall koncesionin

Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës bëri me dije se procedura e datës 8 gusht 2017 për garën e rrugës së “Arbrit” është anuluar për...

Efektet e kreditimit në valutë

Në ditët e sotme, ndonëse përgjatë viteve ka shënuar një rënie, më shumë se 65% e kredisë ndaj sektorit privat në Shqipëri është lëvruar...

Represioni nga shteti, investitorët e huaj “ia mbathin” nga Shqipëria

Klima e represionit ndaj biznesit që u nxit nga lufta antiinformalitet në vitin 2015 i dha efektet negative, edhe tek bizneset e huaja një...

Banka e Shqipërisë: Rënie e pëndërprerë e rritjes ekonomike, Spaho: Ekonomia po mbaron

Banka e Shqipërisë sapo ka njoftuar se rritja ekonomike e vendit vazhdon të bjerë pa ndërprerje që nga tetori i vitit 2018. Arsyeja kryesore...

Investimet online, BSH ngre shqetësim për alternativat që s’janë të licensuara

Qytetarët duhet të tregojnë kujdes me investimet në platformat on line dhe të njohin rreziqet që mund të kenë. Apeli vjen nga Grupit Këshillimor...

Rriten me 40% çmimet në prag të festave

Pikat e pakicës në kryeqytet i shiten dy ditët e fundit me 40 për qind më shtrenjtë mandarinat, portokallet dhe limonët dhe me gati...

Fushata e qeverisë kundër euros dhe dollarit

Euro ka shënuar rënie edhe gjatë ditës së sotme në tregun vendas, ndonëse në bursa ai është në rritje për të dytën ditë radhazi. Sipas...