KLSH, prokurimet publike rritje të dëmit ekonomik 3.8 herë në 2015

Kontrolli i Lartë i Shtetit, gjatë analizës së bërë publike për auditimet e vitit të shkuar, ka cituar se një ndër kontrollet e realizuara...

KLSH: Dëmi i shkaktuar nga tatimet e doganat, rritje me 14 herë më...

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka raportuar në Kuvend për një trend në rritje të dëmit ekonomik në sektorin e fiskut, sidomos tatime dhe...

Suksesi i rremë i OSHEE, ERE: Faturat e pambledhura u rritën me 14 milionë...

Borxhet e pambledhura të Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë u rritën sërish vitin e kaluar, pavarësisht se qeveria dhe kompania e kanë trumbetuar reformën...

Koncesioni i Rinasit, qeveria nuk ka asnjë argument për kostot e përfitimet e zgjatjes...

Qeveria shqiptare dërgoi në Kuvendin e Shqipërisë të premten (22 prill) propozimin për amendimin e kontratës koncesionare të Aeroportit të Rinasit, por relacioni shoqërues...

Shoqata e Ndërtuesve: Ligji për Dhomat e Tregtisë rëndon bizneset

Shoqata e Ndërtuesve ka kundërshtuar ashpër projektligjin, i cili parashikon anëtarësim në Dhomat e Tregtisë të Bizneseve kundrejt pagesës së një kuote. Ndërtuesit e...

Vijon rritja e nivelit të kredive me probleme

Shoqata e Bankave raporton se niveli i kredive me probleme është rritur në dy muajt e parë të këtij viti, duke prekur kuotën e...

4 milionë Euro shpenzim për poçat në rrugën Tiranë-Kashar

Autoriteti Rrugor Shqiptar në analizën vjetore për vitin 2015 ka raportuar se janë shpenzuar 548.7 milionë lekë (rreth 4 milionë euro) për sinjalistën e...

Vendi i rrezikuar nga niveli i lartë i borxhit

Raporti global mbi borxhet që u publikua së fundmi nga dy organizatat gjermane Misereor dhe Erlassjahr.de ka shkaktuar diskutime në radhët e ekspertëve dhe...

Kriza e mineraleve, vështirësitë e sipërmarrësve

Një pritje e lodhshme po bëhet ajo e sipërmarrësve në miniera. Shumë prej minierave mirëmbahen, ndërsa çmimi vijon të mbetet i ulët. Por, ndërkohë,...

Kompanitë e mëdha që lanë Shqipërinë në këto tre vjet

Blerina HOXHA Kombinati i tekstileve në Berat do të ishte ringritur prej dy vjetësh, do të kishte punësuar 6500 punonjës, me së paku 600 milionë...