Shqipëria e fundit në Ballkan për të ardhurat për frymë

Shqipëria shihet të ketë ritmet më të ulëta të konvergjencës (ritmi i rritjes të të ardhurave për t’u përafruar me BE-në) se sa vendet...

Ikje nga kolera, Shqipëria e para në botë me rrudhjen më të madhe të...

Varfëria dhe më pas liria për të lëvizur e kanë nxitur një pjesë të popullsisë së Ballkanit të emigrojë, por në Shqipëri kjo tendencë...

Raporti bombë: Rama pasuron pakicën, shumica, u varfërua

Perceptimi që rritja ekonomike në Shqipëri nuk është mirëshpërndarë dhe nuk ka qenë gjithpërfshirëse, u konfirmua dje nga Forumi Ekonomik Botëror, i cili krahasoi...

Tregu i sigurimeve pëson rënie me 4.4%

Tregu i sigurimeve të “Jetës” iu rikthyer performancës negative. Sipas të dhënave të Autoritetit të Mbikëqyrjes, financime primet e shkruara bruto gjatë periudhës janar–qershor...

Çmimet në Shqipëri më të larta se në BE

Sipas metodologjisë që merr në referencë EUROSTAT rritja e përgjithshme e çmimeve në muajin gusht në Shqipëri ishte 2,5 për qind nga 1.6 për...

Reagon Berisha: Eurostat nxjerr rekordet e zeza të Shqipërisë, dështimi i plotë i piktorit...

Ish-Kryeministri Berisha shkruan në një postim në Facebook se, Eurostat nxjerr rekordet e zeza te Shqiperise si vendi me te ardhurat me te ulta...

Betonizimi Veliaj, vlera e pallateve në janar-mars i kalon 120 mln euro

Vlera në shitje e objekteve që kanë marrë leje të ndërtohen në tremujorin e parë në kryeqytet i kalon të 16 miliardë lekë ose...

Shkurtim shpenzimesh për investimet publike por jo për luksin qeveritar

E ndërsa shkurtimi i shpenzimeve për investimet publike është një ndër vendimet që qeveria merr në mënyrë të vazhdueshme, ndryshe ndodh me shpenzimet për...

Dyfish më shumë biznese të mbyllura këtë shtator, bie konsumi

Që prej vitit 2003, Blerta Lila ushtronte profesionin e saj si parukiere. Vera e këtij viti do të ishte e fundit për biznesin e...

Pëson rënie indeksi i çmimeve të bujqësisë

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Çmimeve të Inputeve dhe Çmimet në Bujqësi “për tremujorin e dytë të vitit 2017....