Mungojnë 8.4 milionë euro vetëm nga taksa e rrugës

Jorida TABAKU Shteti duket sikur ka pushuar së ekzistuari! Financat në ditë kritike! Ndërsa shqiptarët varfërohen në shumicë, aq sa 33 biznese nëditë që prej fillimit...

Financave u mungojnë 13 milionë euro në vetëm tre muaj, tatimet dhe doganat në...

Ndërsa ekonomia shqiptare u rrit vitin e kaluar me 4.1%, më e larta e dekadës së fundit, kjo nuk po arrin të reflektohet në...

Raporti i Bankës konfirmon krizën: Bizneset e vogla me humbje, s’kanë shitje

Gjatë gjashtëmujorit të dytë 2018, ndërmarrjet e vogla vijojnë të raportojnë rënie të nivelit të shitjeve me një balancë neto negative prej -5.6% dhe...

Kosova lidh Prishtinën me Shkupin në 4 vjet, në Shqipëri, Tiranë-Elbasan vazhdon prej 9...

Kosova lidh Prishtinën me Shkupin Brenda 4 vitesh në autostradën “Arben Xhaferri” me gjatësi prej 60 kilometrash, ndërkohë në Shqipëri vazhdon prej 9 vitesh...

Si u dyfishuan taksat nga Rama-Veliaj, vetëm në Tiranë janë mbyllur mbi 25 mijë...

• Taksat e Bashkisë Tiranë janë dyfishuar gjatë viteve 2015-2019, biznesi më i prekuri. • Rritja e taksave nga Bashkia e Veliajt dhe nga qeveria...

Shikoni taksat e karburanteve, shqiptarët paguajnë më shtrenjtë, 3 herë më të larta se...

Ky është një grafik i taksave të karburanteve në rjon. Sikurse shikohet nga ky grafik i publikuar nga radio “Europa e Lirë” shqiptarët paguajnë...

Zëri i Amerikës publikon sondazhin: Në Shqipëri, korrupsion, papunësi dhe s’ka shpresë

Qendra Shqiptare për Qeverisje të Mirë publikoi sondazhin e vitit 2018, sipas të cilit papunësia është shqetësimi kryesor i qytetarëve, krahas korrupsionit dhe besimit...

“Kurrë s’e kam vërejtur këtë pesimizëm”!

Nga Jorida TABAKU Kam që prej vitit 2009 që dal të takoj së paku një herë në muaj bizneset e njësisë 8, por kurrë nuk...

Qeveria ka falimentuar, 245 miliardë lekë fatura të papaguara bizneseve, reagimi i FMN

Qeveria qendrore dhe pushteti vendor kishte në shtator të vitit të kaluar afro 24.5 miliardë lekë (ose 245 miliardë lekë të vjetra) fatura të...

Pastrimi i parave dhe koncesionet, ekonomia drejt kolapsit, do shpërthejë flluska në ndërtime

Zhvillimet ekonomike në vitin 2019 rrezikojnë të cenohen nga shpërthimi i flluskës në ndërtim nga pastrimi i parave të pista dhe angazhimi i projekteve...