Banka e Shqipërisë: Rënie e pëndërprerë e rritjes ekonomike, Spaho: Ekonomia po mbaron

Banka e Shqipërisë sapo ka njoftuar se rritja ekonomike e vendit vazhdon të bjerë pa ndërprerje që nga tetori i vitit 2018. Arsyeja kryesore...

Mbi 10 mijë kërkesa për azil nga Shqipëria drejt vendeve të BE nga Janari...

Ish-deputetja e PD, Jorida Tabaku ka vënë alarmin sot për dramën e rëndë që po përjetojnë shqiptarët sërish pas viteve  '90, largimin masiv nga...

BERZH flet qartë: Ekonomia e rrezikuar nga borxhet e qeverisë, rritja ekonomike do ulet

BERZH parashikon se rritja ekonomike në Shqipëri do të jetë 3.9 për qind këtë vit dhe më 2020. Rezultatet e reja të...

Diagnoza e FMN për qeverinë: Po pasuron një grusht njerëzish pranë pushtetit

FMN, njësoj si opozita, shprehu shqetësim për përqëndrimin e pushtetit ekonomik në duart e kryeministrit. Një tjetër ligj klientelist dhe aspak dobiprurës për xhepat...

Rritet papunësia tek të rinjtë me shifrat më të larta në Europë

Papunësia te të rinjtë ngadalëson rritjen ekonomike dhe ul produktivitetin. Norma e papunësisë te të rinjtë shënoi rritje në raport me një vit më...

FMN jep alarmin për borxhin dhe koncesionet, Rama e ka çuar në 8.3 miliardë...

Teksa borxhi publik nuk po ulet dhe detyrimet e prapambetura po shtohen, qeveria shqiptare duket se nuk ka më mjete për të përmirësuar situatën....

Mungojnë 8.4 milionë euro vetëm nga taksa e rrugës

Jorida TABAKU Shteti duket sikur ka pushuar së ekzistuari! Financat në ditë kritike! Ndërsa shqiptarët varfërohen në shumicë, aq sa 33 biznese nëditë që prej fillimit...

Financave u mungojnë 13 milionë euro në vetëm tre muaj, tatimet dhe doganat në...

Ndërsa ekonomia shqiptare u rrit vitin e kaluar me 4.1%, më e larta e dekadës së fundit, kjo nuk po arrin të reflektohet në...

Raporti i Bankës konfirmon krizën: Bizneset e vogla me humbje, s’kanë shitje

Gjatë gjashtëmujorit të dytë 2018, ndërmarrjet e vogla vijojnë të raportojnë rënie të nivelit të shitjeve me një balancë neto negative prej -5.6% dhe...

Shifrat e frikshme të BB, papunësia në Shqipëri arrin deri në shifrat 52.7%

Jorida TABAKU Pak javë më parë një raport i Bankës Botërore paraqiste fotografinë e gjendjes mjerane të vendit ku puna është zhdukur ndërsa bizneset mbyllen...