Lotët e Gertës dhe mallëngjimi kolektiv i shqiptarëve

Nga Desada Metaj Ka mjaftuar recitimi i një fjalimi në kufijtë mizorë të patetikes që sot në lajmet dhe rrjetet sociale të vërshojnë komentet mbështetëse...

Shkoni sot tek Azemi

Bledi KASMI Shkoni sot tek vendi ku prehet Azemi pa ndrojtje. Keni mundësi të meditoni dhe të reflektoni, por edhe të kuvendoni në heshtje me...

Si filloi rrënimi i Shqipnisë prej pushtetit komunist

At Zef Pllumi Vetëm në kumbonaren e kishës françeskane, e cila zotnonte qendrën e qytetit, ende nuk ishte vu “trobojnica”. Flamuri i Shqipnisë, ai i...

Me opozitën

Starti politik nis nga 9 shtatori dhe bashkë me vapën shuhen edhe pasionet e mendjeve të nxehura nga rritja e temperaturave për t'ia lënë...

Nuk bëhet striptizëm me zjarret

Bledi KASMI Kur vendi digjet dhe bukuroshet krihen; Kur pilotët e një ushtrie të një vendi në NATO bien dëshmorë jo në mision për të mbrojtur...

Duart e Edi Ramës mbi median e lirë në Shqipëri

Nga Giacomo Dolzani “Notizie Geopolitiche” Ka ngjallur shumë reagim, sidomos në ambientet e opozitës me qeverinë e kryeministrit Edi Rama, pushimi nga puna i një numri...

E mira në këtë tokë pengohet vazhdimisht prej të keqes

Angelo AMATO Kardinal 1. Është ditë feste sot, e jo vetëm për shqiptarët e pranishëm këtu, në Shkodër, por edhe në shumë qytete të tjera, në...

Ditari i 48 orëve vjedhje të Ramës

Bledi KASMI Asnjë popull në botë nuk vidhet nga qeveria sikurse vidhen shqiptarët. Edhe në gushtin e pushimeve babëzia nuk ndalet. Në ditën e parë...

Pushimet e Tonit dhe halli i klientit

Bledi KASMI Toni Bler ka mbërritur dy ditë më parë në vilën kryeministrore të Dhërmiut për të kaluar disa ditë pushimesh bashkë me kreun e...

Nuk ka armëpushim

Nuk amnistohet Bledi KASMI Në dy daljet e tij të fundit para publikut Kryetari i opozitës, Basha ka deklaruar me ton të prerë politik largimin e...