Krimi fshihet pas Skënderbeut

Frrok ÇUPI Këtij viti ia vunë emrin “i Skënderbeut”. Mirë, askush nuk mund të thotë ‘pse?’. Por kjo është edhe arsyeja pse ia vunë këtë emër....

Kronikë nga qyteti im ‘politikisht korrekt’!

Nga Gent STRAZIMIRI Prej disa ditësh, në qendër të Tiranës, në të njëjtin shesh, po zhvillohen ngjitur njëra-tjetrës 2 protesta të përditshme! Bash ngjitur! Tek Ministria e...

Kryesia nuk është kusht për të qenë demokrat

Pranvera SHEHAJ Kushdo lufton për qëllimin individual në vetvete dhe të rrallë janë ata që konfliktin me ata që i rrethojnë e çojnë përtej interesit...

Shqipëria në udhëkryq…

Nga Prof. Dr. Kastriot Islami 25 vjet Parlament pluralist demokratik janë edhe shumë por edhe pak për të ndërtuar një demokraci perëndimore, liberale dhe funksionale....

Ndryshimi mes Xhafës dhe Gani Dizdarit

Nga Basir ÇOLLAKU Gani Dizdarit, antar i Gjykatës Kushtetuese, i kërkohet llogari përse udhëtoi me djalin e motrës, nipin e tij, që rezulton të jetë...

Ka ndërkombëtarë të dehur nga kanabisi!

Nard NDOKA Gjatë këtyre ditëve janë intensifikuar takimet me faktorin ndërkombëtar dhe zyrtarë të lartë të BE. Që të jem korrekt në shumicën e rasteve,...

Rreziku për 15 mijë studentë

Myqerem TAFAJ Rreth 15 mijë studentë rrezikojnë pranimin në studimet “Master i Shkencave” për shkak të gjuhës së huaj. Zbatimi i kriterit të gjuhës së...

Shqipëria, simboli europian i degradimit

Shqipëria është shndërruar tashmë në një simbol europian për degradimin e shpejtë të lirive politike dhe ekonomike. Nuk po ndalemi në deklaratat e politikanëve...

Hello Gill

Edison YPI Ke zbritur nga avioni në Hithrou. Sapo ke marrë trenin për ato pak kilometra deri në Londër, menjëherë e kupton se ajo çka...

“Sulltan Kazani” i politikës shqiptare

Bled MARKU Muajt e fundit fjala kazan po artikulohet gjerësisht si në politikën Shqiptare ashtu edhe në kafenetë e shumta që e kanë rrethuar Tiranën...