Sala të bën Selam

Edison YPI Pavarësisht si e ke emrin, Hysen apo Hasan, Skuth apo Morr, Turiqen apo Turimut, po ta kesh hak, buldozeri Salë njësoj të rrafshon,...

Dekriminalizimi i medias

Dr.Enver BYTYÇI Shqipëria po kalon një proces unik në histori. Sapo ka filluar ajo që quhet proces i dekriminalizimit. Ka nisur me Parlamentin, sepse nuk...

Liberalizimi i vizave, lehtësim për bizneset

Nadie AHMETI Liberalizimi i vizave për Kosovën, përveç realizimit të mundësisë për lëvizje të lirë të qytetarëve, do të ketë rëndësi të madhe edhe për...

Eleminuesi Trump duhet të vërë rregull

Miodrag SORIC Në fund, fitorja erdhi edhe për Donald Trumpin çuditërisht shpejt. Pasi 69 vjeçari pati fituar edhe Parapraket në Indiana, kandidati i tjetër i...

Dy kryeministra; në fakt veç i dyti

Frrok ÇUPI I dyti është Sali Berisha. Ky është zgjedhur kryeministër i Republikës që nga vjeshta e vitit 2005 deri në vjeshtën e vitit 2013,...

Fundi i izolimit

Arton KONUSHEVCI Përfaqësuesit e institucioneve të Kosovës si dhe qytetarët, kanë mirëpritur propozimin e Komisionit Evropian drejtuar Këshillit të Bashkimit Evropian dhe Parlamentit Evropian për...

Ministrit nuk ka kush t’i shkruajë

Petrit KUÇANA Nuk ishte aq i papritur ky sulmi i radhës (që nuk duket i fundit) i ministrit të Drejtësisë, Majkëll Gove ndaj Shqipërisë që...

Rasti i stadiumit dhe 2 komente jo pa rëndësi!

Besnik ALIAJ Çështja e stadiumit nuk është thjesht çështje historie apo fasade. Ajo është shumë më komplekse nga sa thuhet! Eshtë çështje qeverisje, ligjore, transparence,...

Rrathët e krimit

Frrok ÇUPI Me rrathët e krimit, herën e fundit, ka ndodhur jo si me rrathët e ujit. Hera e fundit, do të thotë këto vitet...

Bukuria e tmerrshme e tiransit Mentor

Edison YPI Bukuria e tmerrshme e kirurgjisë pa narkozë të trurit dhe të trupit, nuk është e re, ka histori. Të bukur për asnjë dhe të...