Europa përgatitet për recesionin e ri?

Jean Pisani-Ferry Nëse nuk e kupton se çfarë po ndodh në ekonominë e eurozonës aktualisht, atëherë qetësohu, nuk je i vetmi. Një ditë na thonë...

Kuja profetike

Edison YPI Në shtëpinë e Eqerem Bej Vlorës kishin mbetur vetëm 15 shërbëtorë. Aq hyzmeqarë mund t'i sillnin Bejlereshës Vjosën. Megjithatë Zonja vuri kujën; Bo-bo...

Alternativa e shpresës për Shqipërinë dhe shqiptarët

Belind Këlliçi Demonstrata e 2 Prillit 1991 përkujtohet sot në qytetin e demokracisë, në Shkodër, si demonstrata antikomuniste, ku mbetën të vrarë katër dëshmorët e...

A ka farë për Kryetar referendar?

Dr. Fatmir TERZIU U la pas tymi i një referendumi. U la pas gjithë ajo shashkë që hodhi kryetari pa mandat për t’u bërë një...

Më ka çu nëna me la gojën

Fatmir GUDA "Më ka çu nëna me la gojën", është të paktën në dukje fabula e letrës publike që kryetari i qeverisë i adreson kryetarit...

Tahiri, “Griselda” e radhës

Nga Gent Strazimiri Një tjetër “Griseld” i Partisë paska njoftuar masat punonjëse për suksesin e radhës: Gent Strazimiri paskësh dorëzuar armën me leje…duke mos qenë...

Tirana është e qytetarëve, jo e arrogancës së pushtetarëve

Gerti Bogdani Projekti i Veliajt për parkun është tradhti ndaj qytetarëve dhe një shkelje e gjithanshme e ligjit sepse; Nuk ka bërë asnjë konsultim publik ashtu...

Tiranitë kanë vetëm një fat, përmbysjen

Lulzim BASHA Edi Rama konfirmoi se është personi mbrapa betonizimit të Tiranës, se ai i është rikthyer programit të betonizimit të Tiranës që nisi dhe...

220 milionë euro transhi i dytë i gjobës së marrëveshjes së ÇEZ-it “Rama-Fule” për...

Sali BERISHA Me gjithë performancën e OSHEE, të reklamuar kudo nga Rama si të shkëlqyer, kjo sipërmarrje njoftoi këtë ditë se për shkak të pamundësisë...

Hasia

Edison YPI Hasia, nëna ime, nuk ishte ndonjë amvisë a nikoqire kushedi se çë. Hasia ishte tjetërlloj. Hasia, në gjak, në lëkurë, në thua, në ind,...