Poet

Edison YPI Vdiq Poeti Piro Kuqi. Nga uria? Jo nga uria. Nga uria vdesin fukarenjtë. Njëqind dollarët në muaj që i jepte shteti, Piros i mjaftonin e...

A do t’i kërkojë Rama ndjesë mikut të paçmuar të shqiptarëve, Noel Malcolm?

Nga Petrit Kuçana “Kryeministri nuk ndodhet këtu. Po shpërndan disa çertifikata pronësie në një fshat të Elbasanit”. Ishte lajmi i pabesueshëm që morën disa të ftuar...

Kriminalizimi i dekriminalizimit

Sokol GJONI Truku i moszbatimit të ligjit të dekriminalizimit dhe fshehja e të dhënave në formularët e vetdeklarimit, pasoi gjatë gjithë kësaj jave me një...

Oligarkët që po na plaçkisin

Nga revista “Monitor” mësohet se Ministria e Ekonomisë ka pohuar se ligji i investimeve strategjike ka filluar të japë rezultate - janë katër projekte...

Në diktatura, fjala e lirë është luks

Koalicioni i qelbësirave ka “diferenca”, por bashkohen gjithnjë kur duan të vjedhin vota, grabisin prona, të bëjnë korrupsion me tendera dhe sidomos kur duan...

Ky është edhe vendi, ku injoranca njihet si virtyt

Jozefina TOPALLI Dëgjova për TAP-in si një reformë të rëndësishme dhe të suksesshme të qeverisë Rama, kur në fakt, negocimin për TAP-in, diskutimin, firmosjen e...

Moratorium për gjuetinë ndaj njerëzve

Astrit PATOZI Sot po diskutojmë se si të shtyjmë edhe disa vjet të tjera gjuetinë e njeriut mbi kafshët në Shqipëri, por ne në fakt...

Dështimi i reformës në bujqësi

Gjergji PAPA Të dy projektligjet, si ai “Për shqyrtimin e vlefshmërisë ligjore të krijimit të titujve të pronësisë mbi tokën bujqësore”, ashtu edhe ai “Për...

Pajisja e përgjimit një skandal spektakolar

Luçiano BOÇI Duket e çuditshme, por pas shumë të zezave që ju i keni shkaktuar këtij mileti. Pas varfërisë, papunësisë. Pas brengave, hidhërimeve, Korrupsioneve, aferave...

Reforma është antonim i Rilindjes

Tragjikomedi! Kryeministri Edi Rama, potencialisht viktima numër 1 e Reformës në Drejtësi, ka vënë kujën se Partia Demokratike po ia vonon ditën e përballjes...