Britania po kërkon të shtyjë daljen nga BE?

Ministrat e Jashtëm të gjashtë vendeve themeluese të Bashkimit Evropian e kanë mbajtur një takim krize rreth të ardhmes së BE-së, një ditë pasi...

Kamerun, nxënësi që humbi referendumin

Konservatori David Cameron do të mbetet në histori si kryeministri britanik që arriti të shkaktojë daljen e vendit të tij nga Bashkimi Europian, ndërsa...

Një mesazh për D., vajzën e Anjezës

Silvi BARDHI Të kam parë vetëm një herë në jetë shpirt i vogël, teksa luaje tek këndi për fëmijë në një lokal pranë Pedonales, në...

Kryeministrit dhe horrave të tij

Redin HAFIZI Mos e ndyni atë që u rrit e pastër dhe e shëndetshme. Nëse e keni vënë re, krenaria kombëtare për ne shqiptarët rritet...

Edi na poqe

Reltar DEDA Shqiponja, simboli ynë kombëtar është duke u valëvitur në shtëpi, mbi makina dhe hyrje lokalesh në të gjithë vendin. Sigurisht, kjo më së...

Vija e kuqe e Brukselit

Bledi KASMI Dy Reporterët e Bashkimit Europian, Kukan e Fleckenstein kanë rrëzuar dje projektin e afaristëve politikë të Reformës në Drejtësi për blerje të votave...

Ndërtues urash në një Evropë të përçarë

Robert Schwartz Ishte sikur t'i bije pragut që të dëgjonte dera, pak para një katastrofe të mundshme në periferinë perëndimore të Evropës. Pa e përmendur...

Policia e Elbasanit si model paafësie

Nga Pirro Guremani Çorganizimi i një institucioni si policia në Elbasan, dukshëm po mban vulën e një modeli paaftësie të ideuar nga deputeti përgjegjës i...

Brexit: Parullat nuk janë plan

Ishte debati i fundit publik televiziv para referendumit: sërish mbështetësit e "largimit" dhe të "qendrimit" në BE kishin mundësi të luftonin me njëri-tjetrin. Shumë...

Anjeza si gjethja e Linditës

Shkëlzen BERISHA Pamjet e dhunës ndaj një fëmije tre vjeçar nga pronarja “edukatore” kanë arritur të shkëpusin vëmendjen e opinionit nga Franca dhe ta kthejnë...