Shqipëria me sfida të rëndësishme përpara

Bujar NISHANI Është një kënaqësi e veçantë që, në cilësinë e kreut të shtetit të Republikës së Shqipërisë, t’i drejtohem Sesionit të 71-të të Asamblesë...

Tërheqja e demokracisë

“Washington POST” Pas Luftës së Ftohtë u duk se demokracia po zgjerohej, diktaturat po binin dhe kapitalizmi po ngjitej. Sot, demokracia është duke u tërhequr....

Sterkaj në trafikun e drogës dhe prostitutave

Arben RISTANI Dalin këtu me radhë njëri pas tjetrit deputetët dhe mundohen të krijojnë një raport midis të vërtetës të gënjeshtrës, duke marrë secili monopolin...

Fundi i pronës private është fundi i lirisë suaj

Jorida TABAKU Prosperiteti dhe të drejtat e pronës janë të lidhura pashmangshmërisht me njëra-tjetrën. Nuk mund të kemi prosperitet, në një ekonomi të lirë tregu,...

Dy interesat mafioze të qeverisë

Gerti BOGDANI Më lejoni që ta filloj këtë fjalim, duke cituar një rilindas, nga këta fallcot e sotëm, jo nga ata të ndriturit e historisë...

Sfidat aktuale përballohen me bashkëpunim

Bujar NISHANI Shpallja e të Drejtës për Zhvillim si e drejtë e patjetërsueshme e njeriut sipas së cilës të gjithë njerëzit kanë të drejtë të...

Shakaxhinjtë e “Përparimit”

Bledi KASMI Ndryshojnë shumë pak nga ata për të cilët fliste Noli një shekull më parë. Koha duket sikur ka ndalur për shqiptarët. Shakaxhinjtë e...

Dëshmi e një rraskapitjeje psiqike

Artur ZHEJI Shpesh po na ndodh që lajmet dramatike që vijnë nga e përditshmja i tejkalojnë, edhe parashikimet më të zymta. Madje ato që shohim...

Mjerimi i vetëdijes historike

Alfons GRISHAJ Bota e qytetëruar përpiqet që historinë ta sjellë sa më reale, mbështetur në një aparat të mirëfilltë shkencor, pa ngarkesa emocionale e romantizma,...

Ky vend është në luftë

Bledi KASMI Ngjarja e djeshme e largimit me barelë dhe të sakatuar nga masakrimi të biznesmenit libanezo-amerikan, Fadi Matri, i cili kishte parashikuar hapjen e...