Të rinjve shqiptarë u mbyllën dyert e së ardhmes…

Mimoza Hajdarmata Një nënë e stërmunduar nga Tropoja më shkruante se prej muajsh ishte në hall dhe mendonte si do të siguronte jetën e vajzës...

S’ka buxhet për qytetarët, vetëm “plaçkë lufte” për pushtetarët

Albana Vokshi Kjo po që është Qeveri solidare!! Të gjithë ministrat ?janë vënë në radhë për të marrë në mbrojtje ministren e Arsimit. Këtë bëri...

Me maturantët? Ku është problemi?

Artan FUGA Ore, disa bëjnë sikur nuk kuptojnë, ose janë kokëtrashë, kokë-mpitë, ose bëjnë shejtan budallain. Se kokëderra janë që janë! Nuk është puna ore ti...

Arnimi Normativ

Jorida TABAKU Dua ta nis fjalën time me disa komente rreth asaj që po përjetojnë maturantët, që kanë ditë që jetojnë me ankthin, makthin e...

Bosët e krimit nuk preken, situata serioze

Donald LU Kur shërbeja në Kirgistan një dekadë më parë, një bos i krimit të organizuar ishte aq i guximshëm saqë ngriti një tendë përballë...

Kriza e transportit publik dhe ndërhyrja pa sens në Sheshin “Skënderbej”…

Besnik Aliaj Që ditën e parë të bllokimit të Sheshit “Skënderbej”, Tirana u përball me krizën e transportit publik, trafikun mbytës dhe bllokimin total, pa...

Padrejtësia ndaj maturantëve

Lulzim BASHA Drama dhe lotët e maturantëve sot janë rezultati i një pseudoreforme që ka rënë që në nisje. E pompoi me të madhe Edi...

Për të drejtën për arsim universitar!

Artan FUGA Unë nuk po e përsëris prapë se çfarë mendoj për ligjin në fuqi për Arsimin e Lartë. Sa më parë të abrogohet, aq më...

Nga piktor dështak në retushier diletant e qesharak!‎

Sali BERISHA Nga piktor dështak në retushier diletant e qesharak!‎ Po ëndrrës çdo t'i bësh o i mjerë?!‎ Gazetari dixhital më pyeti sot se çfarë...

Amullia që krijoi ligji për Arsimin e Lartë

Fabian Topollaj Pothuaj asnjë maturant nuk rezulton fitues në universitet.... Amullia që krijoi Ligji për Arsimin e Lartë sa i përket pranimeve në universitetet dhe...