Reforma është antonim i Rilindjes

Tragjikomedi! Kryeministri Edi Rama, potencialisht viktima numër 1 e Reformës në Drejtësi, ka vënë kujën se Partia Demokratike po ia vonon ditën e përballjes...

Nuk ka punë sepse nuk ka punë!

Artan FUGA Nuk ka kuptim të bëhen panaire punësimi dhe përfundimi të jetë: Ka vende pune për specialistë shumë të kualifikuar! Por, nuk ka specialistë. Çdo sociolog...

Rama, xhahil në ekonomi!

Sali BERISHA Ai fliste dje me investitorët më së paku si ufo, por i pafajshëm për shkak të padijes së tij! Të dashur miq, dje u...

Ngjashmëri tragjike

Frrok ÇUPI Cili i ngjan tjetrit?... Njëri prej tyre është kapur në trafik droge dhe është burgosur në Itali; ndërsa tjetri është kapur në trafik njerëzish...

Boll me Shqipërinë sovjetike!

Artan FUGA A do të ketë ndonjë ditë ndonjë strategji muzeale si duhet ky vend, apo do të rënkojë e vuajë paprerë nga një paraqitje...

Robert Broun dhe demokracia shqiptare

Ilir Kaduku Togfjalëshi “break-even point” ka një kuptim shumë dimensional. Si një ekonomist part-time dhe si gjirokastriti vjet, “pikën kritike” e konceptoj si një operacion...

Drejtësia dhe zgjedhjet në rastin e Shqipërisë

Ndërsa mediat gëlojnë me lista, informacione, formularë të kriminelëve të përzgjedhur nga Kryeministri Edi Rama për të kontrolluar pushtetin në vend, skandalet korruptive dhe...

7 ditë për të gjetur Klement Balilin dhe Ylli Kapon

Nga Telnis Skuqi Sinqerisht më janë dashur 7 (shtatë) ditë për të gjetur nga arkivi im personal lajmin që në 7 (shtatë) ditët e fundit...

Pornografia burokratike

“Besnikëria ndaj vetvetes dhe moralit është një zgjedhje fakultative që fisnikëron ose njollos individin, por besnikëria ndaj detyrës është gjest i emancipimit profesional, është...

Pse është trendi të kesh dy emra

Lutfi DERVISHI Pas botimit të formularëve të dekriminalizimit, është hapur një debat i madh për të paktën 10 deputetë se pse kanë përdorur dy emra?!...