Vesi i Rilindjes për t’u marrë me drogë do t’u dalë bashkë me shpirtin!

Nga Ylli Manjani Vesi i Rilindjes për t’u marrë me drogë do t'u dalë bashkë me shpirtin! Ndaj kushdo që pret të veprojë drejtësia e...

Orët që thërrasin ndër bjeshkët e Thethit

Nga Flutura AÇKA Për Robert Elsien në 1-vjetorin e largimit nga jeta, për tim Bir dhe muajt e mungesës së tij Është 29 qershori i vitit...

Air Albania apo Air Rama?

Nga Agron SHEHAJ Qeveria shqiptare, siç është bërë tashmë e ditur, ka vendosur të krijojë me çdo kosto dhe brenda pak ditësh, një kompani ajrore...

Përgjegjësia e 16 shkurtit!

Nga Enkelejda RICA Padyshim që përgjegjësia normale bie mbi ata që e kanë thirrur këtë protestë. Opozita. Por unë mendoj se përgjegjësia morale duhet dhe...

Celular me vajguri!

Artan FUGA Të heqim telefonin celular nga shkolla. Pastaj as wifi të mos ketë. Mos t'i shkojë mendja ndokujt të kërkoj që në klasa të ketë kompjuter...

Heronjtë ‘lëpirës’ të kockës së Teatrit

Nga Petrit Vasili Të gjithë të komisionuarit me para' ose në natyrë -mediatike, politike e bashkiake qofshin shpërblimet- janë lëshuar me vërtik e me klithma...

Rama, fund fatal si ai i Gedafit dhe Sadamit

Kastriot ISLAMI Ashtu siç mund të parashikohej lehtësisht nga çdokush, më së fundmi, Rama gjendet në rrethin fatal duke mos patur asnjë shans për të...

Mendoje me kokë!

Bledi KASMI Dje Rama serviri një dosje tipike të Sigurimit të Shtetit në dy media të tij për të mbrojtur figurën e hetuesit dhe torturuesit...

A do ta mbërrijmë Europën pas të 60?

Jorida Tabaku Në 25 marsin e vitit 1957, gjashtë shtete evropiane do të linin pas mëritë e tyre historike për t’u bashkuar në Sala Degli...

Gruaja është “pronë” e patundshme që s’ka ligj që i heq pronësinë burrit

Nga Rugova DUNISHA Dhuna seksuale dhe dhuna e ushtruar në bazë të përkatësisë gjinore, më së shumti ndodh në mjediset ku mungojnë të drejtat e...