Hausmann dhe llogaritë e fshehta bankare të Ramës

Peter TASE Viti i Ri do të jetë vit zgjedhjesh në Shqipëri, ndërsa Edi Rama dhe njerëzit e qeverisë së tij kanë mbledhur shuma të...

Zoti Kryeministër, Vettingu duhet të fillojë nga ju

Nga Romeo Gurakuqi Askush nuk e vë në dyshim se me ju Kryeministër, zoti Edi Rama, Shqipëria është bërë një vend më pak i jetueshëm...

Pse ka të drejtë Berisha për shkarkimin e Ballës?

Nga Prof. Asoc. Dr. Jordan DACI Hetimi parlamentar është një ndër mjetet kryesore që Kushtetuta i njeh Kuvendit, si organi më i lartë vendimmarrës dhe...

Duam të bëhemi si Europa?

Hamit TAKA E nisëm historinë e re, rilindjen e vërtetë në dhjetorin e vitit 1990, me sloganin “E duam Shqipërinë si gjithë Europa”. Ishte një...

8 Dhjetor ’90: Azem Hajdari dhe autoçensura

Mitro ÇELA Vajza e Azemit. Më 10 shtator 1999, shkova në shtëpinë e Azem Hajdarit, së bashku me Besnik Mustafain. Shtëpia është më shumë se një...

Përse italianët refuzuan Renzin

“Monitor” Me zë të ngjirur dhe me sy të skuqur, Matteo Renzi do të deklaronte: “Ishte një rezultat jashtëzakonisht i qartë”. Plani i tij për...

Liria e medias e rrezikuar

“Easst Journal” A rrezikohet liria e medias në Shqipëri? Kjo është pyetja që shtron “East Journal”, një rrjet kushtuar çështjeve të Ballkanit dhe Lindjes, ku...

Dënimi i Sajmirit

Nga Aulon KALAJA Po jetojmë në morinë e lajmeve të krimeve në familje, makabriteteve, histerive, psikopative, si pasojë e depresionit dhe humbjes së shpresës. Pas...

Aneksimi pa luftë i Veriut të Mitrovicës

Enver BYTYÇI Historikisht pushtimet dhe aneksimet janë shoqëruar me konflikte e luftëra të pandërprera. Por Beogradi ka gjetur një mënyrë të re aneksimi e pushtimi...

…dhe yjet rrinë e vëzhgojnë!

Bledi KASMI Ministri i Energjetikës ka rihapur mbrëmë skandalin e CEZ. I thirrur në Komisionin Hetimor parlamentar Gjiknuri u është përgjigjur me vështirësi 12 pyetjeve...