Loja me peshq e me sorra mbaroi!

Ylli MANJANI Një vit e gjysëm pas miratimit të ndryshimeve kushtetuese, shteti (sistemi i drejtësisë) është në kolaps! Gjykatat e Larta janë jashtë funksionit, gjykatat...

Gjermani, arsyet e liberalëve

Ubaldo Villani Pas pesë javësh traktativash të gjatë dhe intensive, liberalët gjermanë kanë lënë që të dështojë marrëveshja për qeverinë e re gjermane. Sipas Peter...

TVSH përforcon sistemin e pengut të biznesit

Artur ROSHI TVSH përforcon sistemin e pengut të biznesit qeveria thotë se vitin që vjen do të aplikojë skemën e TVSH edhe tek biznesi i...

Ajo çfarë e inkriminon Kryeministrin

Erl KODRA Burokracia është një koncept në sociologji dhe shkencat politike, që i referohet mënyrës së ekzekutimit administrativ dhe zbatimit të rregullave ligjore, që shënon...

A e kërcënojnë rrjetet sociale demokracinë?

Në vitin 1962, politologu britanik, Bernard Crick, publikoi "Në Mbrojtje të Politikës". Ai argumentoi se arti i negociatave politike, larg edhe nga të qenët...

360 mijë fëmijë jetojnë në varfëri ekstreme

Albana VOKSHI Disa ditë më parë, në reportazhin e emisionit italian "Le Iene" u tregua historia e fëmijëve të vegjël në Bulqizë, të cilët mblidhnin...

Buxheti i vitit 2018 sjell shkrirjen në një të qeverisë me krimin

Endri HASA Projektbuxheti i vitit 2018 dhe paketa fiskale që e shoqëron atë nuk prodhojnë asgjë të mirë për qytetarët. Ky buxhet është thjesht kapitulli...

Buka

Edison YPI Pas kurvit, "Buka" ishte më e shpeshta fjalë. Buka ishte lënda e parë pa të cilën nuk bëhej asgjë, nuk ndodhte asgjë, nuk bëhej...

Akuzat penale kundër Kryeministrit Edi Rama

Nga Erl Kodra Prokurori i Përgjithshëm, ose çdo prokuror i thjeshtë në Republikën e Shqipërisë, mund të proçedojë penalisht Kryeministrin Edi Rama. Në të vërtetë,...

Betonizimi nuk ndalet, Rama miraton kulla të reja nga 25 kate

Nga Vincent Van Gerven Oei Në heshtje të plotë dhe mungesë transparence, pa asnjë dokument të botuar në faqen e vet zyrtare (e pa rifreskuar...