Pasojat e doktrinës Obama

Jeff Jacoby Pesë vjet më parë, Presidenti Obama përshëndeti fushatën ushtarake në Libi që përmbysi Muamar Kadafin, si një prej arritjeve të politikës së jashtme...

Kosovë, institucionet, 200 milionë euro borxhe

Më shumë se 200 milionë euro ka arritur shuma e borxhit të institucioneve në fund të vitit që lamë pas. Bazuar në të dhëna...

Çfarë ndodh me elektoratin europian?

E. Wayne Merry Në “referendumin e tij këshillues” mbi marrëveshjen e asocimit të Bashkimit Evropian me Ukrainën, elektorati holandez e refuzoi zgjerimin përtej kufijve të...

Autokratët e rinj të Ballkanit

Në një vështrim të parë, sidomos krahasuar me pjesë të tjera të botës, Ballkani duket se është në gjendje të mirë. Vitet e fundit, në...

Ekonomia botërore përballë problemeve të mprehta

Udhëheqësit financiarë botërorë u shprehën ‘dëshpërues’ mbi ekonominë globale të enjten, duke treguar për daljen e mundshme të Britanisë nga Bashkimi Evropian si një...

Borxhi publik dhe privat i Kosovës arriti në 1.9 miliard euro

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK) ka njoftuar se deri në shtator 2015 borxhi i jashtëm i Kosovës, borxhi i jashtëm privat dhe...

Erdogani me mentalitet sulltani

Kritikët shpesh thonë se Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, ka mentalitet të sulltanit, për shkak se nuk toleron kritika dhe burgos gazetarë. Së voni, ai...

Në burgun ku lindi ISIS, embrionet e terrorit

Një rrugë me pluhur të çon në Bucca. Nga qyteti i dytë më i madh irakian, Basra deri në Bucca janë vetëm 94 kilometra,...

Kosovë, rimbursimet me kuponët, qytetarëve u shtohen kostot e shërbimeve

Për të fituar 10 euro rimbursim nga Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) në rastin e dorëzimit të kuponëve fiskalë qytetarët e vendit duhet t’i...

SHBA thirrje zyrtare Ivanovit të tërhiqet

Uashingtoni i bëri thirrje të mërkurën presidentit të Maqedonisë, Gjeorgje Ivanov të rishqyrtojë vendimin e tij për pezullimin e hetimeve ndaj skandalit të përgjimeve. Zëdhënësi...