Pas UEFA-s, Kosova do të jetë edhe pjesë e FIFA-s

Republika e Kosovës është anëtarja e 55-të e Bashkimit të Futbollit Evropian, UEFA. Kongresi i UEFA-s votoi me një shumicë të vogël votash pro...

Trump nuk ka më pengesa, drejt garës me Hillary Klinton

Miliarderi amerikan, Donald Trump, duket se është shumë afër marrjes së nominimit presidencial nga ana e republikanëve, për zgjedhjet presidenciale në SHBA, pasi mposhti...

Liberalizimi i vizave për Kosovën, lehtësi edhe për bizneset

Liberalizimi i vizave për Kosovën, përveç realizimit të mundësisë për lëvizje të lirë të qytetarëve, do të ketë rëndësi të madhe edhe për komunitetin...

Shërbimi sekret në Gjermani monitoron 90 xhami

Nën vëzhgimin e shërbimeve të fshehta, sipas Zyrës Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës janë rreth 90 xhami radikale në Gjermani. "Ne jemi të shqetësuar,...

Kush po e rrezikon Aleancën e NATO-s?

“The Week” Një sondazh i fundit i qasjes së gjermanëve ndaj sigurisë, ofron një panoramë të zymtë për Europën. Sipas sondazhit, shumica e gjermanëve janë...

Maqedonia në protestë për lirinë e fjalës

Në një kohë që mbarë bota demokratike shënon ditën e lirisë e shtypit, ne erdhëm para burgut të Shuto Orizarës, sepse simbolika e tij...

Obama me trupa në Siri

Jo trupa të rregullta në Siri, kjo ishte dhe mbetet motoja e Presidentit të SHBA-së, Barack Obama. Megjithatë, këtë javë ai dërgoi 250 ushtarë...

Liria e mediave e kërcënuar në të gjithë botën

"Janë kohë të errëta për lirinë e shtypit dhe të mendimit dhe për të drejtat e njeriut në përgjithësi", thotë avokati egjiptian dhe veprimtari...

Gati liberalizimi i vizave për Kosovën

Kosova përfundimisht ka plotësuar të gjitha rekomandimet që Komisioni Evropian i kishte parashtruar në mënyrë që të fitoj liberalizimin e vizave. Kështu ka thënë...

Kosovë, kriza dhe korrupsioni zvogëlojnë interesimin për investime

Sa herë që flitet për zhvillim, rritje ekonomike në Kosovë, nga autoritetet kompetente përmenden investimet e huaja. Këto investime edhe pse konsiderohen si infuzion...