Imami i radikalizuar në Kosovë i bashkohet ISIS-it

Ecim një rrugë të vështirë me baltë, drejt rrugës kryesore të fshatit për të arritur një shtëpi të vogël me tulla. Një burrë në moshë...

Lufta e humbur kundër korrupsionit

Lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit ka dominuar shpesh deklaratat e zyrtarëve të lartë të qeverisë së Kosovës. Gati në të gjitha takimet...

SHBA: Apeli lë në fuqi pezullimin e urdhrit ekzekutiv për imigracionin

Gjykata e Apelit në San Françisko vendosi të lërë në fuqi vendimin e Gjykatës së Shkallës së Parë, i cili pezullonte përkohësisht urdhrin e...

Dhjetëra mijëra nga Libia tentojnë të hyjnë në Europë

Drama europiane e refugjatëve nuk filloi me karvanin e gjatë në Ballkan. Ajo ka filluar shumë më herët, me bandat e kontrabandistëve dhe gomonet...

Terrori pa kufi, atentatet e Parisit dhe të Orlandos

"Thërrmojuani kafkën me ndonjë gur; therini me thikë; shtypini me automjetin tuaj; rrëzojini nga lartësi të mëdha; mbytini ose helmojini". Këto janë rekomandime për...

Tension në debatin e tretë, dita e zgjedhjeve duket e paparashikueshme

Debati i tretë dhe i fundit mes kandidatëve presidencialë, Hillary Clinton dhe Donald Trump filloi pa shtrëngim duarsh mes tyre, një shenjë e acarimit...

Sekretari amerikan i Shtetit, Pompeo kundër qëndrimeve të ambasadorit Lu në Tiranë, kë të...

Sekretari amerikan i Shtetit, Pompeo në deklaratat e para publike pas emërimit nga Presidenti Trump në këtë post ka deklaruar se është kundër martesave...

Zgjedhja e presidentit gjerman, njё shans i humbur

S'ka asnjё mёdyshje: Frank-Walter Steinmeier, ende ministёr i Jashtёm, do tё jetё njё president i mirё, nёse ai - gjё qё ёshtё mёse e...

“Muri i ri i Berlinit”

Dalja e Britanisë nga BE-ja është krahasuar nga disa me Murin e Berlinit, duke thënë se ky vendim përfaqëson lirinë. Të tjerë thonë se,...

Marrëveshje Turqi-Rusi për armëpushim në Siri

Turqia dhe Rusia kanë thënë se pajtohen se është i nevojshëm ndalimi i luftimeve në Siri, por dallimet të mëdha rreth konfliktit në mes...