Kosovë, rikthehen mashtruesit e aviobiletave

Qytetarë nga Kosova, por që kanë regjistruar agjenci kryesisht në Gjermani dhe në Zvicër, edhe sivjet kanë filluar t'i mashtrojnë qytetarët duke iu ofruar...

Klinton nën hetim për shitjen e minierave të uraniumit tek Rusia?

Prokurori i Përgjithshëm i Shteteve të Bashkuara, Jeff Sessions po dëshmon para Komisionit të Drejtësisë në Dhomën e Përfaqësuesve, ku pritet të përballet me...

Gjermania apo Franca, kush do ta drejtojë Evropën?

"Çfarë njerëzish" citohet të ketë thënë Presidenti francez Charles de Gaulle për gjermanët, duke parë menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore në Stalingrad përmasat...

Politika e jashtme e Presidentit Trump sipas VOA

Shtatë muaj pasi erdhi në Shtëpinë e Bardhë, po shfaqet në konture të përgjithshme politika e jashtme e Presidentit Trump. Gjatë fushatës, Donald Trumpi...

Kremlin, në pritje të bisedimeve Putin–Trump

Dmitry Peskov, zëdhënës i presidentit të Rusisë, Vladimir Putin, thotë se Kremlini pret që së shpejti do të arrihet pajtueshmëria për një bisedë telefonike...

Maqedoni, presidenti vendos kushte për mandatimin e qeverisë

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, nuk e mandatoi opozitën për krijimin e qeverisë duke deklaruar, se ka vendosur kushte për mandatimin për qeverisje. Kjo...

Krizat që po testojnë Europën

Mënyra se si reagojnë udhëheqësit ndaj një krize, e shkaktuar nga njeriu apo katastrofa natyrore, mund të jetë vendimtare për t’i dhënë formë mandatit...

Ukraina mbetet pa qeveri pas dorëheqjes së Kryeministrit

Parlamenti i Ukrainës është duke u përgatitur për të votuar për një qeveri të re dhe nëse do të miratojë dorëheqjen e kryeministrit Arseniy...

Shkup, konferencë për ekstremizmin e dhunshëm

Në Shkup u mbajt një konferencë mbi ekstremizmin e dhunshëm, ku folën njohës të këtyre çështjeve nga vende të rajonit dhe ekspertë të organizatave...

Shtetet e Vishegradit kërkojnë unitetin e Evropës

Me qendrime kaq të përbashkëta i kemi përjetuar rrallë shtetet e Vishegradit. Në takimin e tyre të nivelit të lartë në Varshavë, katër shtetet,...