Kryepushti i qeverisë fshihet si mi nga revolta studentore, dy ditë i zhdukur

238

Kryepushti në qeveri që ka vendosur tarifat më të larta në Europë për studentët është fshehur si mi prej dy ditësh. Ai nuk ëhstë shfaqur në publik dhe ka bërë vetëm një koment të shkurtër në facebook duke ofenduar studentët dhe duke i quajtur ata ngelës. Kjo ka sjellë irritim edhe më të madh tek studentët. Në një rats unikal, kreu i qeverisë fshihet dhe hesht përballë një revolte masive të studentëve të cilët kanë bërë të qartë se nuk do të kenë asnjë negociatë me qeverinë deri në plotësimin e plotë të të gjitha kushteve të vendosura prej tyre.
Ai ëhstë kthyer në Shqipëri nga vizita në Kroci, por nuk shfaqet para mediave. Studenttë deri tani kanë kërkuar daljen në shesh të ministres së Arsimit, por edhe ajo nga frika nuk guxon të kalojë muret e ministrisë.
Rama dhe Nikolla po luajnë kështu me nervat e studentëve, të cilët janë të vendosur që të mos tërhiqen nga kërkesat e tyre.
Në një reagim të studentëve thuhet se ata do të presin deri në orën 16.00 dhe në rast se nuk plotësohen kërkesat, atëhere do të ndërmarrin veprime të tjera duke avancuar format e protestës. Aktualisht tarifat për studentët në Shqipëri janë katër deri 15 herë më të larta se në vendet e Bashkimit Europian. Kjo në sajë të taksave të larta të vendosura nga Rama. Në kushte mjaft të vështira ekonomike, studentët nuk kanë mundur më të durojnë rritjen vit pas viti të tarifave dhe janë çuar në revolt. “Nuk jemi klientë, jemi student” , thuhet në pankartat e studentëve.