Berisha: Tirana dhe Athina nxitën përdhosjen e territorit nga ekstremistët grekë

178
People carry the coffin of Konstantinos Katsifas, an ethnic Greek killed during a shootout with Albanian police, during his funeral ceremony in the town of Bularat, on November 8, 2018. - An ethnic Greek man who was killed by Albanian police last month, inflaming tensions between Athens and Tirana, was laid to rest on November 8, 2018 in the southern Albanian town of Bularat. (Photo by Dimitar DILKOFF / AFP) (Photo credit should read DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images)

Ish-Kryeministri Berisha ka reaguar përmes një postimi në Facebook duke deklaruar se, pas aktit të sotëm të dhunimit të territorit shqiptar nga ekstremistë gerkë qëndron Tirana zyrtare dhe Athina zyrtare. 
“Denoj heshtjen para ketij akti perdhoses te territorit shqiptar te autoriteteve zyrtare te Athines dhe Tiranes, te cilat me qendrimet e tyre te papergjegjshme dhe histerike nxiten kete akt te shemtuar, nderkombetarisht te denueshem dhe qe sot heshtin per turpin e tyre”, shkruan Berisha përmes një postimi të shkurtër në facebook.
Postimi i plotë në fb
Te dashur miq, sot grupe ekstremistesh grek, raciste primitiv antishqiptare perdhosen territorin e Republikes se Shqiperise. Ata varrosen me parulla luftenxitese, raciste, antishqiptare, vorioepiriote ekstremistin Kacifas, i cili u vra ne nje perpjekje te armatosur me policine shqiptare.
Denoj me ashpersine me te madhe aktin primitiv te shfrytezimit te nje procesioni mortor nga ekstremiste, fanatike per qellime raciste dhe antishqiptare.
Denoj heshtjen para ketij akti perdhoses te territorit shqiptar te autoriteteve zyrtare te Athines dhe Tiranes, te cilat me qendrimet e tyre te papergjegjshme dhe histerike nxiten kete akt te shemtuar, nderkombetarisht te denueshem dhe qe sot heshtin per turpin e tyre. sb