Soda e bukës bën mrekulli, përdorimet që ende nuk i keni zbuluar

172

Vendin e nderit në kuzhinë si një përbërës i kudo përdorshëm pa dyshim e zë soda.
Ja disa nga përdorimet më të “habitshme”:
Qëroni vezët më lehtë
Sipas shkëncëtarit për ushqimin Harold McGee, arsyeja e vështirësisë së qërimit të vezëve qëndron tek ph i lëvozhgës. Shtimi i pak sode në ujin ku zieni vezët, do ta lehtësojë këtë proces. Mbani mend që soda gjithashtu e shton pak aromën e sulfurit tek vezët.
Pastroni grillën
Pasi e keni përdorur grillën gjatë gjithë sezonit të verës kujtohuni për sodën. Kjo e fundit heq “si me magji” të gjithë mbetjet e karbonizuara në grillën tuaj.Pastrojeni me ujë me sodë dhe me një furçë.
Largon aromën nga duart
Aroma si ajo e hudhrës, në ushqime është mjaft e pëlqyeshme, por tek duart tuaja, absolutisht jo. Hidhni një lugë gjelle tek duart tuaja dhe më pas shpëlajini.
Qepët e karamelizuara
Janë një përbërës mjaft i rëndësishëm dhe i shijshëm, por kërkon kohë për t’u përgatitur. Përshpejtojeni këtë proçes duke shtuar ¼ lugë çaji për gjysmë kg qepë.