Afganistan, diskutohen mënyrat për luftimin e terrorizmit

139

Kryeqyteti afgan ka mbledhur shefat ushtarakë të disa vendeve fqinje, përfshirë Pakistanin, për të diskutuar mënyrat e luftimit të terrorizmit.
Zyrtarët afganë dhe pakistanezë thanë se konfercena në Kabul do të përfshijë shefin e shtabit të ushtrisë së Pakistanit, gjeneralin Qamar Javed Bajwa, dhe shefat ushtarakë të disa vendeve të Azisë Qendrore.
Takimi ndiqet edhe nga përfaqësues të NATO-s dhe të Shteteve të Bashkuara.
Prania e Bajwas është veçanërisht e rëndësishme, pasi edhe zyrtarët afganë, edhe ata amerikanë kanë rritur presionin mbi Pakistanin, për të ndërmarrë veprime kundër militantëve që operojnë në këtë vend.
Islamabadi mohon strehimin e grupeve militante që kryejnë sulme në Afganistan.
Qeveria në Kabul, e mbështetur nga Perëndimi, po lufton talibanët dhe grupet e tjera militante që prej tërheqjes së shumicës së trupave të NATO-s në vitin 2014.
Konferenca në Kabul pritet të prekë edhe tregtinë e narkotikëve në rajon.
Afganistani është prodhuesi më i madh në botë i luleve nga të cilat prodhohen opiumi dhe heroina.