Bitcoin zhvlerësohet me 500 dollarë brenda dy ditëve

163

Çmimet e monedhës virtuale Bitcoin kanë rënë me 500 dollarë vetëm në dy ditët e fundit, si reagim ndaj rregullatorëve kinezë. Në 24 orët e fundit çmimet kanë rënë me 1.61%, ku të dhjetë monedhat kryesore virtuale u zhvlerësuan, duke e çuar çmimin e Bitcoin shumë pranë nivelit të 4000 dollarëve, me një treg që përllogaritet mbi 68 miliardë dollarë, sipas coinmarketcap.com.
Bitcoin u zhvlerësua nga 4,649 dollarë më 8 shtator në 4,108 më 11 shtator dhe megjithëse pati një rikuperim të vogël nga dje, duke u këmbyer me 4,378 dollarë, akoma mbetet larg nivelit më të lartë të 4984 dollarëve, më 1 shtator.

Test për elasticitetin e çmimeve

Rimëkëmbja e ditës së djeshme vjen pas sqarimit që kanë bërë tre kompanitë kineze të këmbimit, OKCoin, Huobi dhe BTÇ, të cilat u shprehën se autoritetet kineze nuk po i largojnë nga vendi. Më 9 shtator, agjencia shtetërore e lajmeve lajmëroi se, qeveria kishte mbyllur kompanitë e këmbimit. Çmimet e këmbimit ranë në vetëm brenda pak orë në 4,075 dollarë.
Megjithatë çmimet u rimëkëmbën brenda së njëjtës ditë në 4,310 dollarë.

Masat e Kinës ndikuan në çmim

Çmimi i Bitcoin u prek nga ndalimi i qeverisë kineze, u njoftua të hënën, mbi ofertat fillestare të monedhave (ICOs). Çmimi i Bitcoin ra me $ 500 si reagim ndaj masave, por u rimëkëmb në 4.550 $ brenda 24 orëve.
Monedhat kryesore patën një zhvlerësim më shumë se 10%.
Në shkurt, Kina bllokoi klientët që të tërhiqnin kriptomonedhat e tyre. Më pas u lejuan sërish që të bënin tërheqje në qershor.
Lajmi për bllokimin e kompanive të këmbimit ka peshuar edhe në monedhat e tjera gjithashtu.
Etherumi është zhvlerësuar me 8.7%.
Monedha virtuale Bitcoin vetëm gjatë 2017-s pati një rritje me 355%.

Paqëndrueshmëria

Një prej arsyeve që ekspertët nuk e rekomandojnë investimin në të është paqëndrueshmëria që shfaq kjo monedhë.

Rreziqet nga investimi në Bitcoin

E pagjurmueshme
E lehtë për t’u humbur
E vështirë për t’u tregtuar
Ende shumë e re
Nuk mund ta blesh
Shumë e paqëndrueshme