Ish-të Përndjekurit: Do ndalim me çdo mjet e çmim Ruçin në krye të Kuvendit

5561

Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politikë të Shqipërisë

Promemorie

Drejtuar:

Presidentit te Republikës SH.T.Z  Ilir Meta

Kryetarit të Partisë Demokratike z. Lulzim Basha

Kryetares se LSI znj. Monika  Kryemadhi

Deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë , veçantë atyre qe vijnë nga shtresa e antikomunistëve te përndjekur politikë : Isuf Çela, Dhurata Çupi , Izmira Ulqinaku , Lorenc Luka , Bardh Spahija ,Aldo Bumci , Oriola Pampuri , Fatbardha Kadiu , Enkeleid Alibeaj , Myslym Murrizi ,  Nada Meçorapaj

Ambasadorit  të SHBA  ne Shqipëri z. Donald Lu

Ambasadores  së BE ne Shqipëri znj . Roman Vlahutin,

Kreut te Prezencës  së OSBE ne Shqipëri z. Bernd Borchardt

Të nderuar zonja e zotërinj!

Kryeministri Rama, njëherazi edhe kreu i PS, ka propozuar zyrtarisht  Gramoz Ruçin për Kryetar të Kuvendit te Shqipërisë në Legjislaturën e ardhme parlamentare .

Jam i detyruar t’iu kujtoj se  Gramoz Ruçi është Ministri i Fundit i Brendshëm i Diktaturës komuniste dhe një nga krerët e PPSH përgjegjës për krime kundër njerëzimit dhe gjenocid ndaj popullit shqiptar : Ai ka qenë Sekretar i Parë Partisë së Punës i rrethit të Tepelenës në vitin 1988, dhe në vitin 1990 dhe ka firmos ne ketë periudhe dhjetëra arrestime politike te kundërshtarëve m te regjimit komunist . ai u emërua ne vitin 1990 ne fillim zv/ ministër i Brendshëm, e me vonë Ministër i Brendshëm   deri ne prill te vitit 1991.  Si ne postin e zv/ministrit dhe atë  të ministrit  të Punëve të Brendshme mandati i tij u dallua nga akte të rënda të dhunës nga ana e regjimit komunist  kundër civilëve. Urdhëroi dhe lejoi vrasjet e civilëve në kufijtë   edhe  pse  ligji  qe e konsideronte arratisjen si tradhti  ndaj atdheut ishte  shfuqizuar    fshehjen e krimeve ( varrimin anonim të viktimave) ! Gramoz Ruçi ka urdhëruar e firmosur masakrën e fundit të diktaturës komuniste në Shqipëri, “masakrën e 2 prillit” në Shkodër (4 të vdekur, 81 të plagosur).

Duke  pasur  parasysh këtë veprimtari  te  përndjekurit  politikë te komizmit  por edhe për shume shqiptare te tjerë  është  e  pa pranueshme , kriminale dhe e turpshme  zgjedhja ne postin nr 2 te shtetit shqiptar e një personi, politikani  e zyrtari  me kaq rekorde kriminale sa Gramoz Ruçi .

Është turp e faqe e zezë një vend anëtar i NATO-s dhe anëtar në tentativë i BE-së të zgjedhe ne krye te parlamentit te konsideruar si tempulli i demokracisë se një vendi ish drejtuesin pjesës me kriminale te diktaturës komuniste Ministrisë se Brendshme , shefit te policisë se fshehte politike te saje Sigurimit te Shtetit .

Ne antikomunistët e përndjekur politikë të diktaturës kemi kontestuar e kundërshtuar ne mënyre te vazhdueshme mos dënimin e krimeve te komunizmit dhe autoreve te tyre dhe mos dekomunstizimin e politikës , shtetit dhe shoqërisë shqiptare por rasti konkret  është  flagrant pasi behet fjalë jo për autorë te thjeshte te krimeve politike te komunizmit por për shefin e tyre ,ministrin e brendshëm . Ne kemi kërkuar , nga shteti ligjor e demokratik siç pretendon të jetë Shqipëria qe Ruçi dhe autoret e tjerë te krimeve komuniste te çohen ne Gjykatën  për krime kundër njerëzimit e gjenocid, Rama e propozon për kryetar Kuvendi . Ky nuk është vetëm një turp , ky është një krim tjetër politik po aq i rënde sa  kur  ai vriste  vajzat dhe djemtë  ne kufijtë e vendit  e ne protesta në sheshet e Shqipërisë .

 

I nderuar z. President !

Është ne nderin tuaj te përdorni  te gjithë autoritetin tuaj si kreu i shtetit  për te penguar zgjedhjen e ministrit te brendshëm te diktaturës komuniste  nr 2 te shtetit që drejtoni  . Ne mungesën tuaj atij do ti duhet ti lini  komandën e forcave  te armatosura  , këshillin e sigurisë  kombëtare   dhe institucione te tjera me rëndësi  jetike  për vendin , lirinë dhe demokracinë qe pretendojmë se keni . Ju krenoheni publikisht se  ishit pjese e lëvizjes  antikomuniste te studenteve të dhjetorit   dhe me sa dimë edhe jeni dekoruar për këtë . Mendoj se si ne edhe  për ju  qe u ngritët ne dhjetor 1990 kundër komunizmit  duhet  te jete e pa pranueshme zgjedhje  ministrit  te brendshëm  te saj kohe  Kryetar i Kuvendit te Shqipërisë.  A nuk u ngritët ju kundër diktaturës krimeve te saje që kishin si autor kryesor  Sigurimin e Shtetit  dhe Ministrinë e Brendshme  te drejtuar nga  Gramoz Ruçi  ?

  1. President ! Përdorni ju lutem te gjitha  mundësitë  tuja ligjore , politike e morale për  te penguar kthimin ne  postin nr 2 te shtetit  një  person qe për ato qe ka bërë  duhet te ishte  jo ne parlament por ne bankën e te akuzuarve.

I nderuar z. Basha.

Ju krenoheni  me  ligjin e dekriminalizimit te cilin ia imponuat  ne mandatin e shkuar  Kuvendit te Shqipërisë  . Mirëpo ligji juaj  prek vetëm autorët e krimeve ordinere dhe  jo autorët e krimeve te renda politike  si këto  kundër njerëzimit dhe gjenocidit  te  bëra nga drejtuesit e larte te diktaturës komuniste  dhe  veglave te tyre. Ne këto kushte ligji është i pa vlefshëm e i pa dobishëm për shqiptarët për faktin e thjeshtë se parlamenti politika e shteti ngelen serish te inkriminuara pasi ne krye te tij po kthehen përgjegjës autore të qindra krimeve politike , vrasje pa gjyqe e masakrimin e kundërshtareve politike te diktaturës. Ne se ju nuk ndaloni zgjedhjen  ministrit  të Sigurimit te Shtetit Ruçi ne krye te Kuvendit ligji juaj i dekriminalizimit nuk  ka asnjë efekt politik , praktik e juridik pasi  parlamenti , politik e shteti janë serish te inkriminuar   . Ndalojeni me çdo mjet e mënyre të ndodhe kjo  ne te kundërtën pozita juaj humbet  për ne  çdo kuptim .

E nderuar znj . Kryemadhi

Me  gjithë afërsitë  ideologjike  me te  PS-në  dhe diferencat që mund te keni me  ne në trajtimin e te kaluarës  diktatoriale  komuniste te vendit , ne besojmë  se  edhe  ju duhet te jeni te shqetësuar  për    zgjedhjen ne krye te Kuvendit te Shqipërisë  te ministrit te brendshëm  te qeverise  diktatoriale komuniste .   Është ne nderin tuaj  dhe ne te mirë te lirisë, demokracisë dhe interesit kombëtar  qe  kjo  përpjekje  kriminale për  te venë ne krye te Kuvendit  n je autor te drejtpërdrejtë  te krimeve  te renda  gjenocid e krime kundër njerëzimit , te mos pranohet  nga ju  dhe  sigurisht te pengohet me  çdo mjet qe keni ne dispozicion . Shpresojmë  shume te jemi ne një mendje për këtë e  te kemi   vullnetin tuaj  politik  për te qenë ne te njëjtën anë për ketë  kërcenim të madh qe po ju kanoset shqiptareve .

Te nderuar  deputet !

Ju drejtohemi  ju  qe pa dallim krahu e  bindje politike  besoni  qe  shqiptaret  e meritojnë  ende lirinë dhe demokracinë.  Është tërësisht ne  vullnetin  dhe  votën tuaj  me mos miratoni një kthim kaq te madh mbrapa  ne lumin  e diktaturës komuniste  te popullit e kombit tonë, Nga  ky votim  do te  varet  jo vetëm kjo përpjekje  regresive  e Ramës por edhe raporti  juaj me lirinë , demokracinë e sidomos historinë. E thënë  troç  duke  votuar kundër  ju do te mund te ruani  fytyrën  , nderin e din dinjitetin  nga  nxirja  përfundimtare e tyre

Te nderuar deputete te përndjekur politike !

Për ju ky është një moment i një rëndësie te veçantë pasi keni rastin te demonstroni publikisht qe jeni përfaqësuesit tanë te merituar gjenetikë e politikë . Jeni jo te detyruar por te dënuar te ndaloni krye-xhelatin komunist tuaj dhe familjeve tuja te behet nr 2 i shtetit shqiptar .Kjo nuk është detyre detyrë, ky është mision që Zoti ne emër te gjakut , sakrificave , vuajtjeve e të parëve ua ka caktuar juve . Nga përmbushja e këtij misioni varet e ardhmja juaj raporti juaj më ne antikomunistet e përndjekur politikë, me te gjallët dhe te vdekurit , sidomos martiret tanë. Ndalojeni ketë ne se nuk doni qe shpirtrat e tyre nga varret anonimë ,për shkak se Ruçi e vrasësit nuk na i tregojnë ,të na mallkojë ne jete te jetëve. Ndalojeni me çdo mjet ,te ligjshëm e te pa ligjshëm, brenda asaj salle parlamenti, ne jashtë do te jemi te gjithë me ju. Ne se nuk e bëtë mos na dilni me kurrë përpara. Ne kemi punë posaçërisht me ju !

Shkëlqesi  Ambasadorë !

Kjo qe po ndodh  mund të mos ketë vëmendjen tuaj ne te njëjtën masë me ne viktimat e krimeve te komunizmit  por nuk justifikon asnjë qëndrim indiferent e për më tepër mbështes nga ana juaj. Ne emër të vlerave te vendeve e institucioneve qe përfaqësoni ushtroni gjithë influencën e presionin e mundshëm që një vrasës te mos zgjidhet ne krye te parlamentit . Ky veprim përveç padrejtësisë dhe imoralitetit qe mbarat është edhe një provokim i madh pe qindra mijëra viktima te terrorit komunist ne Shqipëri dhe familjaret e tyre. Ju lutem mos e vleftësoni , mos e toleroni e mos bashkëpunoni në këtë tentative te turpshme e kriminale te Edi Ramës . Shqipëria , te nderuar Shkëlqesi,  është ne lufte civile pasi lumi i gjakut te shqiptareve te pafajshëm i derdhur nga Ruçi me shokë ende nuk është tharë . Mos lejoni qe kjo luftë te nxehet , të shpërtheje me këtë shkrepëse qe po ndez me ligësinë e tij diabolike Edi Rama .

Te nderuar zotërinj !

Shpresojmë shumë që apeli ynë publik ne emër te qindra mijëra antikomunisteve te përndjekur politike te hap veshët, sytë e sidomos mendjet tuja për te reaguar sa s’është vone ndaj këtij provokimi te turpshëm e kriminal të ish komunistëve Edi Ramës ,ndaj kësaj përpjekje te hapur për rilindjen e komunizmit ne Shqipëri. Ne nuk mund te heshtim e për me tepër ta lejomë qe kjo të ndodhë . Shpresoj shume qe ju dhe shqiptaret e tjerë normale te bashkohen me ne për të ndaluar këtë turp e faqe te zeze për kombin, popullin e shtetin tonë qe justifikon çdo distancë përçmim te kombeve te qytetëruar ndaj nesh. Ne kemi shume probleme me komunizmin dhe trashëgiminë e tij por ky moment ku  rikthimi i  përgjegjësve  te drejtpërdrejtë  te krimeve  politike te komunizmit  ne krye te shtetit,  po behet realitet është i pranueshëm dhe ja vlen te ndalohet me çdo mjet e  çmim.

Shpresoj në mirëkuptimin dhe reagimin tuja  ne anën e duhur!

Me respekt

Kryetari

Nebil Çika